Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel

Biber crni mljeveni

IBER CRNI (Papar crni) Dobije se branjem zrna neposredno prije zrenja, suši se na suncu, te postaje crn i tvrd. Crni biber je znatno aromatičniji od bijelog i zelenog bibera i jedan je od najstarijih začina u ljudskoj ishrani.

Upotrebljava se uopšte za poboljšanje okusa svim slanim jelima, jer ima toplu aromu i snažan okus koji daju punoću i ravnotežu jelima. Biber crni mljeveni je univerzalni začin za supe, sosove, ribu, meso, kobasice, variva i razne salate. Biber u zrnu upotrebljava se za sve vrste marinada, za kuhanu ribu, mesna jela i za pripremu kobasica. Biber posjeduje ljekovito djelovanje na probavu što uveliko potpomaže kod varenja, a stimulativno djeluje i na krvotok. Biber je dio fascinantne priče o odnosu između začina, ulja i fiziologije mozga. Biber pomaže u prijenosu hranjivih sastojaka kroz krvnu barijeru u mozgu, a pošto se mozak sastoji od 50 % masnoće, on se uglavnom hrani visoko kvalitetnim uljima. Prženje svježe samljevenog bibera u organskom ekstra čistom maslinovom ulju ili giju preporučuje se u redovnoj ishrani.

PAKOVANJE: 10 g, 100 g, 500 g, 1 kg

More in this category: « Karanfilić Cimet u kori »

SEFO d.o.o.

Privatno društvo “SEFO” d.o.o. ILIDŽA osnovano je 1995. godine, kao porodična firma za djelatnosti unutrašnje i spoljne trgovine, te proizvodnje i ugostiteljstva. Detaljnije ...