Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel

Vinobran

Kalijev metabisulfit - Vinobran , poznat kao ''čuvar vina'', je bijeli kristalni prah oporog, sumpornog mirisa. Uobičajeni je dodatak vinu u kojem formirajući sumpordioksid sprečava rast divljih mikroorganizama i djeluje kao moćni antioksidans štiteći boju i delikatan okus vina.

Upotrebljava se i za čišćenje vinarske opreme. U proizvodnji piva se koristi za sprečavanje rasta divljih kvasaca, bakterija i gljivica u procesu koji se naziva stabilizacija. Koristi se i za neutralizaciju kloramina koji se vodi iz slavine dodaje kao dezinficijens. Vinobran se može koristiti za konzerviranje voća i povrća koje će zadržati hrskavost i prirodnu boju. Vinobran sprječava vrenje voća i oksidaciju ( tamnjenje ) soka. Jedno pakovanje - jedna kesica od 10 g je dovoljna za 20 litara tekućine. VAŽNO: Vinobran se ne stavlja u vruću tekućinu!

PAKOVANJE: 10 g

More in this category: « Želatin Konzervans »

SEFO d.o.o.

Privatno društvo “SEFO” d.o.o. ILIDŽA osnovano je 1995. godine, kao porodična firma za djelatnosti unutrašnje i spoljne trgovine, te proizvodnje i ugostiteljstva. Detaljnije ...