Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
PRAŠKASTI PROIZVODI SETI

Najrasprostranjenije sredstvo kojim se postiže efekat da tijesto za peciva bude rastresito, mekano i većeg volumena (da naraste).

Vanilin šećer je danas neizostavan dodatak u svakom desertu. Specifična aroma dobivena od biljke Vanilije može obogatiti mnoga slatka jela poput kolača, krema, suflea, sladoleda i raznih pića - alkoholne kremaste likere ili mliječne napitke.

U domaćinstvu se upotrebljava kao sredstvo za stvaranje homogene mase pri spremanju različitih poslastica i slanih jela. Kada se želatin pomiješa sa vodom, nastaje providna masa skoro bez ukusa, koja je idealna za kombinovanje sa aromama i bojama.

Kalijev metabisulfit - Vinobran , poznat kao ''čuvar vina'', je bijeli kristalni prah oporog, sumpornog mirisa. Uobičajeni je dodatak vinu u kojem formirajući sumpordioksid sprečava rast divljih mikroorganizama i djeluje kao moćni antioksidans štiteći boju i delikatan okus vina.

Natrijev benzoat je konzervans koji se najviše koristi u proizvodnji gaziranih pića, voćnih sokova, ukiseljenog povrća, marmelada, kiselih krastavaca i začina.

Natrijev bikarbonat ili natrijev hidrogenkarbonat jeje bijeli, fini prah. Ima slan, alkalni okus i sastavni je dio mnogih minerala. Već je dugo poznat (“soda bikarbona”) i ima veoma široku primjenu.

Stranica 1 od 2

NASLOVNA Seti Proizvodi Praškasti proizvodi Seti

SEFO d.o.o.

Privatno društvo “SEFO” d.o.o. ILIDŽA osnovano je 1995. godine, kao porodična firma za djelatnosti unutrašnje i spoljne trgovine, te proizvodnje i ugostiteljstva. Detaljnije ...