Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel

Čaj Uva Seti

UVA (Divlja maginja, Gornik, Medveđe grožđe, Medvedovo uho, Medvjetka, Mlivnjak). Čaj od listova Uve liječi povečanu prostatu, mokračne organe, proliv i šećernu bolest.

Listovi Uve, pomiješani sa određenim drugim biljem, služe kao dezinfekcijsko sredstvo mokračnih kanala, naročito kod kronične upalemokračnog mjehura. Pomaže kod upala i pijeska u mokraćnim putevima. U djece i osjetljivih osoba može uzrokovati želučane smetnje pa se savjetuje hladna priprema čaja.
VAŽNO: Ako se osjete bolovi u želucu, podražaj na povraćanje kod odraslih ili kod djece, trebalo bi prekinuti s uzimanjem Uve, te je zamijeniti čajem od svježih ili sušenih listova ili svježih ili sušenih plodova Brusnice. Uva je jedna od najboljih biljaka za uklanjanje urinarnih infekcija, ali se smije koristiti samo ograničen vremenski period jer ima iritirajuće dejstvo na mukozne membrane zida materice i bešike.
Trudnice se moraju prije uzimanja čaja posavjetovati s doktorom. Čaj se ne smije davati djeci mlađoj od 12 mjeseci, a oprezna primjena potrebna je i kod osoba s osjetljivom želudačnom sluznicom. Čaj se ne savjetuje uzimati duže od tri sedmice.

PAKOVANJE: 20 g Filter čaj “Seti” sadrži 20 komada filter vrećica sa končićem upakovanih u kartonsku kutiju zaštićenu celofanom.

SEFO d.o.o.

Privatno društvo “SEFO” d.o.o. ILIDŽA osnovano je 1995. godine, kao porodična firma za djelatnosti unutrašnje i spoljne trgovine, te proizvodnje i ugostiteljstva. Detaljnije ...